Menu
PROSECCO 100 ml
21 kieliszek, 95 butelka
HUGO PROSECCO (prosecco, syrop z czarnego bzu, lemonka, mięta)
28
APEROL SPRITZ (prosecco, aperol, plastry pomarańczy, lód)
28
VINO DELLA CASA
- kieliszek 120 ml
18
- butelka 0,7 l
80
- karafka 0,25 l
36
- karafka 0,5 l
68
BIRRA
14 – 18
ESPRESSO
12
ESPRESSO DOPPIO
17
AMERICANO
12
CAPPUCCINO
17
LATTE
18
LATTE MACCHIATO
19
NASZA KAWA PIU’ (palona na Sycylii wersja podstawowa) 1 kg ziarno
135
NASZA KAWA PIU’ (palona na Sycylii wersja mocniej palona) 1 kg ziarno
155
CAPRESE – mozzarella, pomidory, bazylia
32
VITELLO TONNATO – pieczona cielęcina cienko krojona, sos tonnato
45
CARPACCIO DI MANZO – polędwica cienko krojona, rucola
48
PIU’ MISTA – prosciutto crudo, spianata piccante, grana padano peccorino
59
PEPERONE AL FORNO – papryka z pieca faszerowana serem, oliwa
32
MELANZANE ALLA PARMIGIANA – bakłażan zapiekany z mozzarellą i parmezanem
39
GAMBERETTI AL VINO BIANCO – krewetki gamberetti w białym winie
47
CICORIA – pieczona cykoria w sosie pomarańczowym, szynka crudo, ser pecorino
37
FETA E POMODORI – ser feta z pomidorami
46
CALDA CAPRA – z kozim serem
54
ANGELO – z grillowaną mozzarellą i cukinią
48
GRECO – z greckim serem feta
42
POLLO – z kurczakiem grillowanym i rukolą
42
Jeden rozmiar – 30 cm średnicy, cieniuteńkie ciasto, wypiek w piecu opalanym drewnem,
sos pomidorowy i ser mozzarella w każdej pizzy
FOCACCIA
18
FOCACCIA Z ROZMARYNEM
19
FOCACCIA CON MIELE (z miodem)
23
FOCACCIA CON MIELE E PECORINO (z miodem i serem pecorino)
36
MARGHERITA
25
PROSCIUTTO E FUNGHI – szynka, pieczarki
34
PRINCIPESSA PAOLA – szynka, pieczarki, kukurydza
36
PRIMAVERA – pomidory, bazylia
29
TONNO E CIPOLA – tuńczyk, cebula
39
SICILIANA – salami, kapary, anchois, peperoncino, papryka
39
QUATTRO FORMAGGI – cztery sery
48
FRUTTI DI MARE – owoce morza
64
PIU’ – szynka crudo, rucola, gorgonzola
54
PIU’ VARIAZIONI – cztery sery, spianata piccante (pikantne salami)
65
LA MIA ZUZIA – sos vitello – tonnato, tuńczyk, kapary, czerwona cebula
45
SPIANATA E JALAPENO – spianata (pikantne salami) i jalapeno
48
AGLIO E OLIO E PEPERONCINO – oliwa, czosnek, peperoncino
28
BOLOGNESE – sos boloński z polędwicy argentyńskiej
39
SPINACI – szpinak, czosnek, śmietana
39
NAPOLI – sos z pomidorów
32
CARBONARA – boczek, jajko, śmietana
39
CARBONARA CLASSICO – bez śmietany, boczek, jajo, parmezan
43
PESTO – pesto robimy sami
45
FUNGHI E PROSCCIUTTO – grzyby leśne, szynka crudo, śmietana
69
SALMONE – łosoś, sos śmietanowy, czerwony pieprz
59
BRODO E POLLO – oliwa, czosnek, kurczak
42
LASAGNE – na bazie polędwicy argentyńskiej
52
GNIOCCI CON MANZO – kluseczki gniocci z mięsem w szlachetnym sosie własnym z kaparami i pieprzem
89
PROSCIUTTO E PISELLI – zielony groszek, szynka cotto i śmietana
35
FRUTTI DI MARE – z owocami morza
79
FUNGHI – z grzybami leśnymi
68
MILANESE CON SCAMPI – z warzywami i krewetkami ( 5 szt )
79
ZUPPA DEL GIORNO – codziennie inna zapytaj kelnera
FILETTO A LEGNA – filet z argentyńskiej polędwicy wołowej
(ze środkowej, najszlachetniejszej części polędwicy) z pieca opalanego drewnem
155
FILETTO A LEGNA – filet z argentyńskiej polędwicy wołowej
(ze skrajnej części polędwicy) z pieca opalanego drewnem
120
FILETTO A LEGNA – filet z polskiej polędwicy wołowej
(ze środkowej, najszlachetniejszej części polędwicy) z pieca opalanego drewnem
98
FILETTO A LEGNA – filet z polskiej polędwicy wołowej
(ze skrajnej części polędwicy) z pieca opalanego drewnem
81
CARNE DE GIORNO – mięso dnia codziennie inne zapytaj kelnera
SOSY
gorgonzola
23
z zielonego pieprzu
14
z grzybów leśnych
29
SCAMPI AL VINO BIANCO – scampi w białym winie (8 szt – rozmiar 16/20)
108
PESCE DEL GIORNO – ryba dnia codziennie inne zapytaj kelnera
PANIEROWANA PIERŚ KURCZĘCIA
domowe frytki, gotowane warzywa
31
PULPECIKI Z INDYKA
ryż, kremowy sos śmietanowy
31
KLUSECZKI GNOCCHI
sos pomidorowy
25
PESCE DEL GIORNO – ryba dnia codziennie inne zapytaj kelnera
GNOCCHI AL BURRO – gnocchi (włoskie kluseczki) na maśle
19
PATATE GRIGLIATE – ziemniaki z grila
14
VERDURE GRIGLIATE – grillowane warzywa
21
INSALATA MISTA – mix sałat
21
CIABATTA – pszenne pieczywo wypiekane w PIU’
9
MASŁO ZIOŁOWO – CZOSNKOWE
6
PARMIGIANO – porcja świeżo utartego parmezanu
8
TIRAMISU
26
LAMPONE – deser z serka mascarpone z malinami
24
„BIANCO-NEGRO” GELATO – lody waniliowe w polewie czekoladowej w adwokacie
19
NAPOJE ZIMNE GAZOWANE (PEPSI, MIRINDA, 7UP, INNE)
8
LEMONIADA PIU’
sok ze świeżo wyciśniętej cytryny, syrop z kwiatu bzu, woda gazowana
17
SOK ZE ŚWIEŻO WYCISKANYCH POMIDORÓW
pomidory malinowe wyciskane w naszej własnej tłoczni
szklanka – 9 | butelka 0,75l -19
WODA PIU’
szklanka – 7 | 0,5l – 12 | 1l – 15
S. PELLEGRINO
woda gazowana
0,25l – 11 | 0,7l – 23
SOK – jabłko, pomarańcz, czarna porzeczka
8
SOK ZE ŚWIEŻO WYCISKANYCH OWOCÓW 0,25 l
pomarańcza, grapefruit
17
THE „SAMOVA”
wszystkie gatunki herbat SAMOVA pochodzą z upraw biologicznie kontrolowanych
16
HERBATA SAMOVA DO DOMU (oryginalne opakowanie 75 – 100 g)
47
DODATKI DO HERBATKI cytryna, pomarańcza, imbir, miód
6
BUSINESS TRIP
czarna z Ceylonu
TEAM SPIRIT
witaminizowana mieszanka zielonej herbaty z jatoba, cytryną i ginko
LAZY DAZE
mieszanka earl gray darjeeling z bergamotką
ISTAMBUL NIGHT
mieszanka darjeeling i ceylon z orientalnymi przyprawami: hibiskus, imbir, kardamon, pieprz, goździki
ORANGE SAFARI
rooibos z wanilią i pomarańczem
MAYBE BABY
mieszanka owocowa z ananasem, truskawką oraz … marchewką i buraczkiem
GARDEN PARTY
mieszanka owocowa z jabłkiem, mango i owocami jagód goji
JASMINE GREEN
chińska zielona herbata z dodatkiem kwiatu jaśminu
GREEN CHILL
herbata zielona z bio-koperkiem, werbeną, miętą i trawą cytynową
SPEAK FRENCH
mieszanka trawy cytrynowej
TOTAL RESET
mieszanka z koperkiem włoskim, górskim zielem i szałwią
SPACE COOKIE
rozgrzewająca mieszanka koperku, łupiny czekoladowej i imbiru