Drogi Gościu, wszyscy się dla Ciebie bardzo staramy, gotujemy w 100% a la carte, dlatego czas oczekiwania jest troszkę dłuższy w porównaniu z szybką kuchnią. Nie obrażaj się na nas jeśli coś nam nie wyjdzie, tylko zwróć nam uwagę. Gdybyś kiedyś poczuł sie źle potraktowany, poinformuj mnie proszę o tym.

Marek Szczerba    669 669 326

MENU

PROSECCO 100 ml

HUGO PROSECCO (prosecco, syrop z czarnego bzu, lemonka, mięta)

APEROL SPRITZ (prosecco, aperol, plastry pomarańczy, lód)

VINO DELLA CASA 120 ml

BIRRA

16 kieliszek 90 butelka

24

24

14

12 – 15

ESPRESSO

ESPRESSO DOPPIO

AMERICANO

CAPPUCCINO

LATTE

LATTE MACCHIATO

NASZA KAWA PIU’ (palona na Sycylii wersja podstawowa) 1 kg ziarno

NASZA KAWA PIU’ (palona na Sycylii wersja mocniej palona) 1 kg ziarno

10

16

10

13

15

17

110

130

VITELLO TONNATO – pieczona cielęcina cienko krojona, sos tonnato

CARPACCIO DI MANZO – polędwica cienko krojona, rucola

PIU’ MISTA – prosciutto crudo, spianata piccante, grana padano peccorino

CAPRESE – mozzarella, pomidory, bazylia

39

39

46

24

PEPERONE AL FORNO – papryka z pieca faszerowana serem, oliwa

MELANZANE ALLA PARMIGIANA – bakłażan zapiekany z mozzarellą i parmezanem

GAMBERETTI AL VINO BIANCO – krewetki gamberetti w białym winie

POLPO CON POMODORO – grillowana ośmiornica na pomidorach

FETA E POMODORI – ser feta z pomidorami

28

32

39

68

37

CALDA CAPRA – z kozim serem

ANGELO – z grillowaną mozzarellą i cukinią

GRECO – z greckim serem feta

POLLO – z kurczakiem grillowanym i rukolą

45

38

34

34

Sos pomidorowy i ser mozzarella w każdej pizzy

FOCACCIA

FOCACCIA Z ROZMARYNEM

FOCACCIA CON MIELE (z miodem)

FOCACCIA CON MIELE E PECORINO (z miodem i serem pecorino)

MARGHERITA

PROSCIUTTO E FUNGHI – szynka, pieczarki

PRIMAVERA – pomidory, bazylia

TONNO E CIPOLA – tuńczyk, cebula

SICILIANA – salami, kapary, anchois, peperoncino, papryka

QUATTRO FORMAGGI – cztery sery

FRUTTI DI MARE – owoce morza

PIU’ VARIAZIONI – cztery sery, spianata piccante (pikantne salami)

PIU’ – szynka crudo, rucola, gorgonzola

LA MIA ZUZIA – sos vitello – tonnato, tuńczyk, kapary, czerwona cebula

SPIANATA E JALAPENO – spianata (pikantne salami) i jalapeno

14

15

39

34

54

46

49

39

32

32

24

26

19

34

22

AGLIO E OLIO E PEPERONCINO – oliwa, czosnek, peperoncino

BOLOGNESE – sos boloński z polędwicy argentyńskiej

SPINACI – szpinak, czosnek, śmietana

NAPOLI – sos z pomidorów

CARBONARA – boczek, jajko, śmietana

PESTO – pesto robimy sami

FUNGHI E PROSCCIUTTO – grzyby leśne, szynka crudo, śmietana

SALMONE – łosoś, sos śmietanowy, czerwony pieprz

BRODO E POLLO – oliwa, czosnek, kurczak

LASAGNE – na bazie polędwicy argentyńskiej

GNIOCCI CON MANZO – kluseczki gniocci z mięsem w szlachetnym sosie własnym z kaparami i pieprzem

19

32

32

23

28

36

52

43

34

42

78

FRUTTI DI MARE – z owocami morza

FUNGHI – z grzybami leśnymi

MILANESE CON SCAMPI – z warzywami i krewetkami ( 5 szt )

ZUPPA DEL GIORNO – codziennie inna zapytaj kelnera

64

58

69

FILETTO A LEGNA – filet z argentyńskiej polędwicy wołowej

(ze środkowej, najszlachetniejszej części polędwicy) z pieca opalanego drewnem

FILETTO A LEGNA – filet z argentyńskiej polędwicy wołowej

(ze skrajnej części polędwicy) z pieca opalanego drewnem

FILETTO A LEGNA – filet z polskiej polędwicy wołowej

(ze środkowej, najszlachetniejszej części polędwicy) z pieca opalanego drewnem

FILETTO A LEGNA – filet z polskiej polędwicy wołowej

(ze skrajnej części polędwicy) z pieca opalanego drewnem

125

95

79

61

SOSY

gorgonzola – 20

z zielonego pieprzu – 10

z grzybów leśnych – 25

CARNE DE GIORNO – mięso dnia codziennie inne zapytaj kelnera

SCAMPI AL VINO BIANCO – scampi w białym winie (8 szt – rozmiar 16/20)

MERLUZZO CON POMODORO – dorsz w pomidorach

87

100 g – 36 (cena wg wagi)

PESCE DEL GIORNO – ryba dnia codziennie inne zapytaj kelnera

GNOCCHI AL BURRO – gnocchi (włoskie kluseczki) na maśle

PATATE GRIGLIATE – ziemniaki z grila

VERDURE GRIGLIATE – grillowane warzywa

INSALATA MISTA – mix sałat

CIABATTA – pszenne pieczywo wypiekane w PIU’

MASŁO ZIOŁOWO – CZOSNKOWE

14

12

15

16

8

4

TIRAMISU

CREM BRULEE’

LAMPONE – deser z serka mascarpone z malinami

„BIANCO-NEGRO” GELATO – lody waniliowe w polewie czekoladowej w adwokacie

21

24

18

14

NAPOJE ZIMNE GAZOWANE (COLA, FANTA, SPRITE, INNE)

WODA STAROPOLANKA

S. PELLEGRINO

S. PELLEGRINO 0,7 L

SOK – jabłko, pomarańcz, grapefruit, czarna porzeczka, pomidor

SOK ZE ŚWIEŻO WYCISKANYCH OWOCÓW

7

7

9

21

7

15

HERBATA

THE „SAMOVA”
wszystkie gatunki herbat SAMOVA pochodzą z upraw biologicznie kontrolowanych

12

HERBATA SAMOVA DO DOMU (oryginalne opakowanie 75 – 100 g)

44

BUSINESS TRIP

TEAM SPIRIT

LAZY DAZE

ISTAMBUL NIGHT

ORANGE SAFARI

MAYBE BABY

GARDEN PARTY

WHITE NIGHT

JASMINE GREEN

GREEN CHILL

SPEAK FRENCH

TOTAL RESET

SPACE COOKIE

czarna z Ceylonu

witaminizowana mieszanka zielonej herbaty z jatoba, cytryną i ginko

mieszanka earl gray darjeeling z bergamotką

mieszanka darjeeling i ceylon z orientalnymi przyprawami: hibiskus, imbir, kardamon, pieprz, goździki

rooibos z wanilią i pomarańczem

mieszanka owocowa z ananasem, truskawką oraz … marchewką i buraczkiem

mieszanka owocowa z jabłkiem, mango i owocami jagód goji

mieszanka białej herbaty i kopru z eukaliptusem i melonem

chińska zielona herbata z dodatkiem kwiaty jaśminu

herbata zielona z bio-koperkiem, werbeną, miętą i trawą cytynową

mieszanka trawy cytrynowej

mieszanka z koperkiem włoskim, górskim zielem i szałwią

rozgrzewająca mieszanka koperku, łupiny czekoladowej i imbiru